ME4

ME4

KONVENCIONALNA BEAM FIRERAY ONE za samo

1.248,75 EUR

BEAM FIRERAY ONE je reflektor detektor dima koji koristi zraku za otkrivanje dima. Ovaj proizvod uključuje izlazne releje za alarm i grešku, što ga čini izvrsnim dodatkom za vaš sustav zaštite od požara. BEAM FIRERAY ONE ima domet od 5-120m, a za domet od 5-50m potreban je jedan reflektor, dok za domet od 50-120m potrebno je četiri reflektora. Ovaj proizvod ima IP55 zaštitu, što ga čini izdržljivim i pouzdanim u bilo kojem okruženju. BEAM FIRERAY ONE je savršen proizvod za sve koji traže učinkovitu detekciju dima i žele osigurati sigurnost svog doma ili poslovnog prostora.

Dostupnost: Dostupno
SKU
01782
Pronašli ste ovaj proizvod jeftinije negdje? DA
BEAM FIRERAY ONE Reflektor detektor dima pomoću zrake Izlazni releji za alarm i grešku Domet: 5-120m (5-50m-potreban je jedan reflektor; 50-120m potrebna su 4 refletkora) IP55 Zaštita

Detalji
Težina kg 1.130000
Is Featured Ne
Proizvodac TELETEK
categ_Import_Root VATRODOJAVA I ODIMLJAVANJE
subcategory1 KONVENCIONALNA
subcategory2 PETLJE PROŠIRENJA I DODACI
Sadržaj ažuriran 2023-11-05 21:44:39
Napišite recenziju
Recenzirate:KONVENCIONALNA BEAM FIRERAY ONE za samo
Vaša ocjena
BEAM FIRERAY ONE je izuzetan proizvod koji bismo svakako preporučili za kupovinu. Ovaj proizvod se ističe po mnogim karakteristikama, od kojih ćemo navesti pet najznačajnijih. Prvo, BEAM FIRERAY ONE ima vrhunsku preciznost i pouzdanost u otkrivanju požara. Ovaj proizvod koristi najsavremeniju tehnologiju kako bi se osiguralo da bude u stanju da otkrije bilo kakvu vatru u najkraćem mogućem roku. Drugo, BEAM FIRERAY ONE je jednostavan za instalaciju i održavanje. Ovaj proizvod se lako montira na zid ili strop, a jednom instaliran, zahtijeva minimalno održavanje. Treće, BEAM FIRERAY ONE je vrlo otporan na smetnje i lažne alarme. Ovaj proizvod ima sposobnost da razlikuje stvarne požare od drugih izvora smetnje, što mu omogućava da bude vrlo precizan u otkrivanju požara. Četvrto, BEAM FIRERAY ONE ima dug vijek trajanja i izdržljivost. Ovaj proizvod je napravljen od vrhunskih materijala koji su otporni na habanje i koroziju, što ga čini idealnim za dugoročnu upotrebu. Konačno, BEAM FIRERAY ONE je vrlo pristupačan i ekonomičan. Ovaj proizvod pruža vrhunsku funkcionalnost po vrlo razumnoj cijeni, što ga čini idealnim za bilo koji proračun. Ukratko, BEAM FIRERAY ONE je izuzetan proizvod koji bismo svakako preporučili za kupovinu. Njegova vrhunska preciznost i pouzdanost u otkrivanju požara, jednostavnost instalacije i održavanja, otpornost na smetnje i lažne alarme, dug vijek trajanja i izdržljivost, te pristupačna cijena, čine ga idealnim izborom za bilo koju situaciju.
BEAM FIRERAY ONE je reflektor detektor dima koji koristi zraku za otkrivanje prisutnosti dima. Ovaj proizvod je namijenjen za profesionalnu upotrebu i opremljen je izlaznim relejima za alarm i grešku. Jedna od glavnih karakteristika BEAM FIRERAY ONE je njegov impresivan domet od 5 do 120 metara. Za raspon od 5 do 50 metara potreban je samo jedan reflektor, dok za raspon od 50 do 120 metara potrebno je koristiti četiri reflektora. Ova fleksibilnost omogućava prilagodbu proizvoda različitim prostorima i zahtjevima. Još jedna važna značajka ovog proizvoda je IP55 zaštita. Ova oznaka označava da je BEAM FIRERAY ONE zaštićen od prašine i vode u određenoj mjeri. To ga čini otpornim na vanjske uvjete i omogućava njegovu upotrebu u različitim okruženjima. BEAM FIRERAY ONE je visokokvalitetan proizvod koji ispunjava profesionalne standarde. Njegova sposobnost otkrivanja dima i izlazni releji za alarm i grešku čine ga pouzdanim alatom za osiguranje sigurnosti u različitim prostorima. Bez obzira jeste li vlasnik poslovnog prostora, upravitelj objekta ili sigurnosni stručnjak, BEAM FIRERAY ONE je vrijedan proizvod koji će vam pomoći u održavanju sigurnog okruženja.
Kratkog opis osnovnih pojmova videonadzor kamera
IR IR svijetlo. Ovisno od kamere do kamere može biti od 20 do 120 metara ili više metara (EXIR tehnologija)
LED LED svijetlo je vidljivo svijetlo koje koriste kamere s nocnim radom u boji. Ovisno od kamere do kamere može biti od 20 ili više metara
IP66, IP67 zaštita od vlage i vode. Oznaka da je kamera 100% otporna
IK10 zaštita od udaraca – antivandal kamera
HCL je značajka koja je nastala zbog prekomjerne ekspozicije od jakih izvora svjetlosti poput svjetala ili reflektora. HLC je vrlo korisno u sprečavanju zasljepljivanja sigurnosnih kamera noću. Čitljivost registarske pločice na parkiralištu na ulaznim točkama.
Frame rate fp/s broj snimljenih slika u sekundi
Auto Iris Mehanička funkcija objektiva, koja automatski regulira protok svjetla na senzor kamere.
AWB Auto Whitte balans je elektronski proces u video kamerama a koristi se da se dobiju realne boje na temelju bijele boje. Proces se odvija na bazi bijelog objekta u slici.
IP kamere To su Internet protokol kamere namjenjene za rad putem LAN mreze ili UTP kabla.
TURBO HD ili HDTVI, HDCVI, AHD Nudi video snimak visoke kvalitete putem koaksialnog kabela, idealan za stara ozičenja.
BLC kompenzacija pozadinskog osvjetljenja
PoE Power Over Ethernet – napajanje kamera putem UTP kabela, napajanje direktno iz PoE snimaca ili PoE switch-a.
Auto Iris Mehanička funkcija objektiva, koja automatski regulira protok svjetla na senzor kamere.
CCTV Close Circuit TV ( Slobodan prijevod Interna TV ) U Hrvatskoj koristimo naziv Video nadzor.
H.264 H.264 je standard za video kompresiju te je ekvivalent za MPEG-4 Part 10, ili MPEG-4 AVC (za Advanced Video Coding ).
Lux Jedinica mjere za nivo svjetla definirana kada svjetlosni tok od 1 lumena padne na područje od 1 m2.
Min. Illumination Minimalno osvjetljenje (osjetljivost kamere ) potrebno za rad kamere Osjetljivost kamere povezana je sa F-STOP objektiva , refleksije sa objekta i topline boje. Što je veći F-STOP to je potrebno više svjetla i obratno. Napr: za istu kameru ako je 1Lux / F2,0 onda je 0,5 Lux / F1,4.
Progressive scan Progresivno skeniranje - način izrade slike tako da se skeniraju sve linije po redu. Bolja slika.
Real Time Prikaz slike u stvarnom vremenu daje se obično kod DVR-ova, Multiplexera itd.
Resolution Broj Horizontalnih TV linija za analogne uređaje ili broj točaka (pixela ) za digitalne uređaje.
Rezolucija snimanja Određuje koliko maksimalno kvalitetno uređaj za snimanje može snimati neki video signal. Rezolucija prikazivanja slike odnosi se na cijeli ekran bez obzira na broj video ulaza ( kamera ). Rezolucija snimljenog materijala ovisi u kojoj je rezoluciji snimam svaki kanal.
Objektiv Optička komponenta koja se sastoji od jednog ili više elementa optičkog stakla - specijalno brušenih leća.
PinHole Lens Optika fiksnog irisa koja koristi vrlo malen otvor za diskretan nadzor prostora
Moglo bi Vas zanimati